Publikováno

Týden s GT: Vozňa testuje

Dali jsme “do placu” jedno krásné zelené Mibo GT. Půjčíme vám ho na týden za krátký text s dojmy a pár fotografií k tomu. Každý týden zveřejníme pohled testera. Zájemci pište na petr@kolobky.cz. Týden s Gran Turismo!

Pondělí 15.1.2016 – nechávám Kostku Tourku v garáži a vyzvedávám si testovací MIBO GT na prodejně v Brně. Po 22. hodině vyjíždím z odpolední směny nočním Brnem. První odpich levé nohy je jasný, silný a čistý. Koloběžka jde „za nohou“, tuhost rámu je znát!

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-01 zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-02

GT před nasazením blatníků a s blatníky

Jízda Brnem je velmi „hladká“. Míjím Královopolskou strojírnu a slyším nezvyklý svištivý zvuk. Ano! Opět je to levá vanilka, co pohání nové GT. Zvuk se line od předního kola které rozráží hutný mrazivý vzduch.

Druhý den ráno odvážím Tomíka do školky. Vejdeme se na GT oba? No jasně! Váha 18 kg navíc není skoro znát, jen já funím do kopce jak sentinel. Zadní blatník při jízdě ve dvou je výhodou. Jinak vám zadní pneu stáhne kalhoty 🙂

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-04

Kolobka stojí před školkou a tatínci vysvětlují svým ratolestím: „tohle je koloběžka SPECIÁLNÍ!“

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-03

Nádherná vyjížďka se nám povedla v sobotu Brno – Bratčice a zpět. Navštívili jsme zámecký pivovar a také obecní zabíjačku. Koloběžky byly na obdiv místním… Cesta zpět do Brna parádní! Po celou dobu nám foukal ostrý vítr do zad. Do Brna dojíždíme kolem 20. hodiny za deště a sněžení. V tento okamžik jsem měl namotáno 74 km. Což je na první jarní vyjížďku jářku slušné.

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-06

Závěr je takový, že jsem neodolal a tento stroj zakoupil k plné spokojenosti. Na jaro připraven! 🙂

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-07

Autor: Martin „Vozňa“ Voznička

zkuskolobku-tyden-s-gt-vozna-05