Publikováno

Týden plný koloběžkových akcí v Brně a okolí

Předposlední srpnový týden vypadá z hlediska vyžití koloběžkářů na Brněnsku velmi zajímavě! Na koloběžce můžete vyrazit již ve středu v rámci popracovní vyjížďky bezpečně po cyklostezce podél Svitavy a Svratky, v sobotu se vydat z Obřan až do Vyškova či si zajezdit na Masarykově okruhu.

První akcí, které se můžete zúčastnit, je tradiční středeční popracovní vyjížďka. Tentokrát vyrazí koloběžkový peloton podél břehů řek Svitavy a Svratky. Od Ronda se pojede na jih do Modřic, zpátky pak svitavskou cyklostezkou do Černých Polí. Sraz je ve středu v 18:00 na mostě u Ronda. Událost najdete na FaceBooku: 12. popracovní vyjížďka – po březích Svratky a Svitavy.

bkg-hura-na-vylet

Sobota bude patřit delšímu výletu pro zkušenější koloběžkáře. Pojede se z Obřan přes Líšeň a Mokrou-Horákov do Vyškova, převážně krásnými lesy mimo frekventované dopravní tepny. Zakončení jízdy v pivovaru Vyškov na “Gruntovačce” – můžete se těšit na moravské speciality na grilu a živou kapelu Fernet Blues. Zpátky do Brna se pojede vlakem. Sraz výletníků je v 10:00 na konečné tramvaje 4 v Obřanech. Událost na FB: Z Obřan do Vyškova, Srpnová Gruntovačka

obrany-vyskov

Pokud vás po sobotě ještě nebudou bolet nožky, můžete se přidat na světelnou večerní jízdu Brnem, kterou pořádá Brno InLine. Startuje se ve 20:00 z Moravského náměstí. Hudební doprovod bude zajišťovat rádio Krokodýl a Free Radio. S sebou si vezměte co nejvíce všemožných světýlek 🙂 Tato akce je určena pro bruslaře i koloběžkáře. Událost na FB: Srpnová světelná večerní jízda Brnem

Masarykův okruh
Masarykův okruh

V neděli si určitě nenechte ujít mimořádnou jízdu na Masarykově okruhu, kterou pořádá opět Brno InLine – Dana Stračárová a Radomil Dojiva. Můžete si projet celou délku Masarykova okruhu stejně tak, jako závodníci Moto GP v uplynulém víkendu. Na okruh můžete vyjet na bruslích, koloběžkách, longboardech, kolech nebo si jej oběhnout. Vstupné je 50,- Kč a s sebou si určitě vezměte přílbu. Událost a další info na FB: Mimořádná jízda na Masarykově okruhu – celá délka!